Najava premijere u Novom Sadu

Nakon dvogodišnjeg rada na projektu, East West Centar Sarajevo sa zadovoljstvom najavljuje premijeru  predstave “Svijet mogućnosti” u subotu, 6. aprila, u 19:30 sati na sceni “Pera Dobrinović” u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) Novi Sad.

Predstava “Svijet mogućnosti” autora i reditelja Harisa Pašovića je regionalni umjetnički projekat i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta, East West Centra Sarajevo, Festivala Grad teatar i Plesnog centra Tala i kao takva, objedinjuje četiri grada: Sarajevo, Novi Sad, Budvu, Zagreb i u njima škole i ustanove koje rade sa osobama sa smetnjama i poteškoćama u razvoju.

Prеdstava sе bavi životom djеcе i ljudi sa autizmom i cеrеbralnom paralizom, ali i životima članova njihovih porodica, tе institucija kojе su dio njihovih života, njihovе svakodnеvnicе. S tim u vezi,  pripreme su zahtijevale saradnju sa ustanovama kao što su ŠOSO Milan Petrović iz Novog Sada, JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Biseri” iz Budve, Ustanova za socijalno zbrinjavanje, zdravstvenu njegu, odgoj i obrazovanje Pazarić i JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” iz Sarajeva.

Pored autora i reditelja, Harisa Pašovića, koji je također bio zadužen za kostimografiju zajedno sa Minjom Davidović, autorski tim čine scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, dr. Dejan Sredojević  je bio odgovoran za Scenski govor a Larisa Lipovac Navojec za koreografiju.

U predstavi igraju Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa i Rade Perović.

Predstava “Svijet mogućnosti” se kreira u partnerstvu East West Centra Sarajevo, Festivala Grad teatra Budva, Plesnog centra TALA Zagreb i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i kofinansirana je od strane EU putem programa Kreativna Evropa.

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content