Radionica Raznolikost tjelesnih mogućnosti sa Larisom Lipovac

Koreografkinja i direktorica Plesnog centra Tala iz Zagreba, Larisa Lipovac u petak, 1. decembra u Pozorištu mladih u Sarajevu održala je radionicu Raznolikost tjelesnih mogućnosti sa članovima umjetničkog ansambla Srpskog narodnog pozorišta (SNP), Lidijom Stevanović, Gordanom Đurđević-Dimić, Jelenom Antonijević, Sanjom Ristić-Krajnov, Aljošom Đidićem, Markom Savkovićem, Acom Lazinom, Aleksandrom Sarapom i Vukašinom Ranđelovićem.

Radionica je imala za cilj bolje upoznavanje sa vlastitim tijelom, njegovim zadatostima, prednostima i limitacijama, različitostima i posebnostima.

Članovi autorskog i produkcijskog tima projekta Svijet mogućnosti, predvođeni direktorom East West Centra Sarajevo, rediteljem Harisom Pašovićem, projektnom koordinatoricom Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Novi Sad, Draganom Kuzmanović i projektnom koordinatoricom Festivala Grad teatar Budva, Aleksandrom Maslovar također su prisustvovali radionici zajedno sa scenografkinjom Andrejom Rondović i saradnicama na projektu, pomoćnicom direktora ŠOSO Milan Petrović Novi Sad Svetlanom Bašević, školskim psihologom u ŠOSO Milan Petrović Majom Kukobat i Direktoricom JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju Biseri iz Budve, Miljanom Radoman.

Larisa Lipovac producira, organizira i inicira mnoge plesne projekte i kontinuirano sudjeluje u svim aktivnostima hrvatske nezavisne plesne scene. Djeluje kao plesačica, koreografkinja, plesna pedagoginja i redateljica, te osmišljava kreativne koncepte za različite suradnike, organizacije i projekte.

Radionica Raznolikost tjelesnih mogućnosti realizovana u sklopu 5. Sarajevo Festa dio je međunarodnog teatarskog projekta Svijet mogućnosti/Enabled Theatre u produkciji East West Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Festivala Grad teatar Budva i Plesnog centra Tala Zagreb, a čije premijerno izvođenje očekujemo u aprilu 2024. godine.

Projekat Svijet mogućnosti/Enabled Theatre je regionalni umjetnički projekat koji za cilj ima veću inkluziju u umjetnosti na Zapadnom Balkanu, a koji podržava Kreativna Evropa.

 

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content