Drugi dan radionica u Budvi

Članovi autorskog i produkcijskog tima projekta „Svijet mogućnosti“, predvođeni rediteljem Harisom Pašovićem i projektnom koordinatoricom Festivala „Grad teatar“ Aleksandrom Maslovar u četvrtak, 6. aprila održali su drugu u seriji radionica sa korisnicima JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Biseri“ u Budvi.

Članovi projektnog tima razgovarali su sa Milenom Kolinović, majkom osmogodišnje djevojčice Lare, koja pati od teškog oblika celebralne paralize uzrokovane komplikacijama pri porodu. Lara je stopostotni invalid, slijepa je, neverbalna i pati od epilepsije. Osjetljiva je na bakterije i viruse i ne može da boravi u Dnevnom Centru.  Zbog svega navedenog zahtjeva stalnu majčinsku njegu. Milena je magistrica komunikologije i zaposlena u opštini. U slobodno vrijeme bavi se izradom nakita i asesoara.

Članovi glumačkog ansambla Srpskog narodnog pozorišta radili su individualno i u manjim grupama sa korisnicima Dnevnog centra Milom, Vukom, Nikolom i Viktorom pri čemu su im svesrdnu pomoć pružile uposlenice Dnevnog centra, Jovana Joksimović, vaspitač, Tatjana Kažanegro, medicinska sestra, Mila Hajster, njegovateljica, Sanja Rakić, fizioterapeut, Ana Božović, psihologinja i Kata Pribilović, njegovateljica.

Na kraju današnjeg radnog dana, članovi projektog tima održali su sastanak sa direktoricom Dnevnog centra, defektologom Miljanom Radoman.

 

 

 

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content