Svijet mogućnosti: Nastavak projektnih aktivnosti u Budvi

Članovi autorskog i produkcijskog tima projekta „Svijet mogućnosti“, predvođeni direktoricom Festivala „Grad teatar“ Milenom Lubarda-Marojević, rediteljem Harisom Pašovićem i projektnom koordinatoricom Festivala „Grad teatar“ Aleksandrom Maslovar  u srijedu, 5. aprila posjetili su JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Biseri“, čime je ozvaničen početak radionica u Budvi.

Projektni tim također uključuje asistenta reditelja Jelenu Antonijević i i članove glumačkog ansambla Srpskog narodnog pozorišta, Gordanu Đurđević-Dimić, Minu Pavlicu, Mariju Feldeši i Aljošu Đidića.

 

Direktorica Dnevnog centra „Biseri“, gospođa Miljana Radoman, koja je po struci defektolog, poželjela je dobrodošlicu učesnicima i izrazila veliko zadovoljstvo zbog saradnje na ovom projektu. Direktorica Radoman, Jovana Joksimović, socijalna radnica, Sanja Rakić, fizioterapeut i Ana Božović, psihologinja informisale su učesnike o metodologiji rada Dnevnog centra, korisnicima Centra kao i o problemima sa kojima se susreću.

Nakon toga, članovi projektnog tima obišli su Dnevni centar, upoznali korisnike i zaposlene. U Dnevnom centru trenutno boravi 25 korisnika, uzrasta od 4 do 27 godina.

Direktorica Radoman je istakla da uskoro otpočinje i razvoj centra za korisnike od 27 do 45 godina, te da će do ljeta biti završena adaptacija prostora.

Korisnici Dnevnog centra provode vrijeme u prostranim i lijepo uređenim prostorijama gdje imaju jasno određenu strukturu dana. Individualan i stručan rad je predviđen za svakog korisnika ponaosob, a jedan od glavnih ciljeva je osamostaljivanje i socijalna inkluzija.

 

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content