Učenici ŠOSO “Milan Petrović” posjetili Srpsko narodno pozorište

Učenici ŠOSO “Milan Petrović” predvođeni zamjenicom direktorice, Svetlanom Bašević i nastavnicama Majom Kukobat i Ljubicom Kovačević su u četvrtak, 23. marta posjetili Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu gdje su im izrazili dobrodošlicu direktor Drame SNP-a Milovan Filipović, reditelj Haris Pašović, projektna koordinatorica SNP-a Dragana Kuzmanović i članovi glumačkog ansambla Gordana Đurđević-Dimić, Marko Savković, Sanja Ristić-Krajnov, Aljoša Đidić, Mina Pavlica, Aleksandar Lazin, Aleksandar Sarapa, Stefan Starčević, Marina Sremac, Jelena Antonijević, Milan Kovačević, Lidija Stevanović, Marija Feldeši i Vukašin Ranđelović.

Gosti iz ŠOSO “Milan Petrović” su obišli donji foaje scene “Pera Dobrinović” i posjetili postavku predstave reditelja Ivana Cerovića. Potom su otišli na scenu “Jovan Đorđević” i posjetili radionice – krojačnice i garderobe. Naposljetku su posjetili kamernu scenu, gdje su učenici i članovi ansambla održali kratke nastupe i glumačke improvizacije.

Reditelj Haris Pašović i članovi glumačkog ansambla također su održali sastanak sa roditeljima učenika ŠOSO “Milan Petrović koji su iz detaljno izvjestili o svakodnevnom životu sa djecom sa smetnjama u razvoju, izazovima u ostvarivanju prava, adekvatne zdravstvene njege i zaštite i društvenoj stigmatiziranosti osoba sa poteškoćama u razvoju kao i o ogromnom angažmanu roditelja usmjerenom ka ostvarivanju pravičnijeg tretmana i sigurne budućnosti njihovih najmilijih.

 

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content