Predstava “Svijet mogućnosti” izvedena u Teatru Aveirense u Aveiru

Predstava “Svijet mogućnosti”, koja je inspirisana životima djece i odraslih sa autizmom i cerebralnom paralizom, njihovim porodicama i osobama koje o njima brinu, a čiji je autor i režiser Haris Pašović, izvedena je u pozorištu Teatro Aveirense u Aveiru 15. juna u sklopu programa Kulturne prijestolnice Portugala 2024. godine.

Izvedba je doživjela veliki uspjeh i polučila emotivne reakcije kako publike tako i pozorišnih radnika, novinara i predstavnika evropskih pozorišnih festivala. Domaćini našeg umjetničkog tima izjavili su da je predstava i program New Deal of Arts and Democracy, koji je selektovao Haris Pašović, bili najbolje medijski pokriveni na nivou cijelog Portugala od svih događaja u ovoj godini.

Uloge su ostvarili: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa i Rade Perović.

Uz Harisa Pašovića, umjetnički i autorski tim predstave čine: scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, video dizajner Dino Hujić i asistentica kostimografa Minja Davidović (kostimografiju je radio Haris Pašović).

Nakon Novog Sada, Sarajeva, Zagreba i Aveira, predstava će također biti izvedena u Budvi u sklopu Festivala Grad teatar.

Predstava “Svijet mogućnosti” koproducirana je u partnerstvu East West Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Festivala Grad teatra Budva, Plesnog centra TALA Zagreb i kofinansirana je od strane EU putem programa Kreativna Evropa.

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content