Predstava “Svijet mogućnosti” izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo

U subotu, 11. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo izvedena je predstava „Svijet mogućnosti“, autora i reditelja Harisa Pašovića.

Sarajevskoj premijeri, između ostalih prisustvovali su i predstavnici Ustanove za socijalno zbrinjavanje, zdravstvenu njegu, odgoj i obrazovanje “Pazarić”, JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” kao i predstavnici i članovi udruženja koji skrbe o osobama sa poteškoćama kao što su Savez udruženja osoba sa cerebralnom paralizom FBiH, Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama “Oaza”, Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu”, Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom “Menssana” i drugi.

Nakon izvedbe, publika je ovacijama pozdravila glumački ansambl predstave koji čine: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa i Rade Perović, kojima su se na sceni pridružili reditelj Haris Pašović i kompozitor Dino Šukalo.

Pored Harisa Pašovića, umjetnički i autorski tim predstave čine: scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, koreografkinja Larisa Lipovac Navojec i asistentica kostimografa Minja Davidović.

Nakon Novog Sada i Sarajeva, predstava će se izvoditi i u gradovima partnerima – Zagrebu i Budvi.

Predstava “Svijet mogućnosti” koproducirana je u partnerstvu East West Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Festivala Grad teatra Budva, Plesnog centra TALA Zagreb i kofinansirana je od strane EU putem programa Kreativna Evropa.

Foto: Velija Hasanbegović

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content