Članovi projektnog tima učestvovali u priredbi povodom Svjetskog dana poezije

Članovi autorskog i produkcijskog tima projekta “Svijet mogućnosti” predvođeni direktorom East West Centra Sarajevo, Harisom Pašovićem, projektnom koordinatoricom Srpskog narodnog pozorišta, Draganom Kuzmanović, projektnom koordinatoricom Festivala „Grad teatar“ Budva, Aleksandrom Maslovar i glumcima Srpskog narodnog pozorišta u utorak, 21. marta posjetili su ŠOSO “Milan Petrović” u Novom Sadu.

Ovom prilikom održan je sastanak sa zamjenicom direktorice ŠOSO „Milan Petrović“, psihologinjom Svetlanom Bašević u Domu učenika, nakon čega su članovi projektnog tima prisustvovali i učestvovali u priredbi „Dan poezije“ u Plavoj sali.

Navedena priredba, u kojoj su pored štićenika škole također učestvovali roditelji i predstavnici Gerontološkog centra, organizovana je povodom Svjetskog dana poezije, Svjetskog dana osoba sa Down sindromom i Svjetskog dana šuma. Ovom prilikom obilježen je i Dan Svetog Patrika.

Pored recitovanja poezije, današnja priredba uključila je izvedbe popularnih pop pjesama, ples i prezentacije o značaju poezije, važnosti zaštite šuma kao i o porijeklu i tradiciji obilježavanja Dana Sv. Patrika.

 

Ko-financirano od:
Ko-finansirano od strane Evropske unije
Partneri:
Skip to content